078-6140500

Menukaart

Vegetarisch = vegetarisch of ook vegetarisch verkrijgbaar

 

Voorgerechten

 

De Hollandse koe
Carpaccio van runderrookvlees
met old Amsterdam en een bospaddenstoelen salade,
geserveerd met truffelmayonaise
Negen Euro 99 Eurocenten  

Ouderwets in een nieuw jasje 
Gandaham met een hutspot salade
geserveerd met Zaanse mosterdsaus
Negen Euro en 99 Eurocenten 

 Zie ze vliegen
Gerookte eendenborst met huisgemaakte cranberrycompote
Negen Euro en 99 Eurocenten

Voor de koude dagen
Lauw warm gebakken rodemulfilet op een salade
van groene kruiden geserveerd met piccalilly dressing
Negen Euro en 99 Eurocenten 

DelftVegetarisch
Salade met delfsblauwe kaas en stoofpeer,
geserveerd een dressing van maanzaad
Negen Euro en 99 Eurocenten

Hapske van de lepel
Voor gasten die niet kunnen kiezen,
een proeverij van al onze voorgerechten
Tien Euro en 98 Eurocenten

 

 

Soep gerechten

 Lekker warmVegetarisch
Bospaddestoelensoep
met een vleugje cognac
Zes Euro en 99 Eurocenten

Voor de liefhebberVegetarisch
Linzen soep
met uitgebakken spek
Zes Euro en 99 Eurocenten

Nostalgische soepVegetarisch
Oma’s boerengroentesoep met
balletjes van ossenworst
Zes Euro en 99 Eurocenten 

SoeptrioVegetarisch
Voor gasten die niet kunnen kiezen,
een proeverij van al onze soepen
Zeven Euro en 99 Eurocenten

 

 

Vegetarisch gerecht

Omgedraaide taartVegetarisch
Huisgemaakte wortel-knolselderij taartje met roomkaas
geserveerd met rode port rozijnen saus
Negentien Euro en 99 Eurocenten

 

 

Vleesch gerechten

Oma’s Draadjesvlees
Volgens oma’s recept gestoofde rundersucade  met een stamppot van rode kool,
geserveerd met rode wijnsaus
Negentien Euro en 99 Eurocenten

Oerhollandse Rund

Hollandse biefstuk geserveerd
met een saus van kastanje-champignons en sjalotjes
Negentien Euro en 99 Eurocenten 

Opa’s prakkie
Varkenshaas op een stamppotje met appel en uitgebakken spek
geserveerd met een cognacsaus
Negentien Euro en 99 Eurocenten 

Zoet of zuur
Speenvarken-filet met zuurkool
geserveerd met een veenbessensaus
Negentien Euro en 99 Eurocenten

Palet “Arij Scheffer”
Voor gasten die niet kunnen kiezen,
een proeverij van al onze vleesch gerechten
Eenentwintig Euro en 49 Eurocenten

 

Visch gerechten

Boter bij de vis
Botervis op een stamppotje van venkel,
geserveerd met witte wijnsaus
Negentien Euro en 99 Eurocenten

Mooi Huwelijk
Zeebaarsfilet met grote gebakken garnalen en aardappelpuree
geserveerd met een saus van gerookte knoflook
Negentien Euro en 99 Eurocenten 

Hollandse pot
Gebakken zalmfilet met spruiten-puree
geserveerd met champagne saus
Negentien Euro en 99 Eurocenten 

Palet “Cornelis de Wit”
Voor gasten die niet kunnen kiezen,
een proeverij van al onze visch gerechten
Eenentwintig Euro en 49 Eurocenten

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met groenten, appelcompote- en aardappelgarnituur

 

Toe spijzen

 

Nostalgisch einde
Huisgemaakte kwarkbavaroise met een topping van cassisgelei
en slagroom
Zeven Euro en 99 Eurocenten  

Witte dame
Chocolade-ijs warme witte chocolade saus
en slagroom
Zeven Euro en 99 Eurocenten

Ouderwets lekker
Jan in de zak met huisgemaakte keukenstroop met vanille-ijs
en slagroom
Zeven Euro en 99 Eurocenten 

Meisjes plagen zoentjes…
Boterkoek taart gevuld met boerenmeisjes en walnoten
met huisgemaakte boerenjongens-ijs en slagroom
Zeven Euro en 99 Eurocenten

Oma’s lekkernijen!!!!
Al jaren lang niet meer van onze kaart af geweest, w
egens groot succes. Een Grand (Ma’s) dessert! Met diverse lekkernijen en likeurtjes uit Grootmoeders tijd!
Volgens onafhankelijke horecagids IENS: “ HET LEKKERSTE NAGERECHT OOIT! ”
Negen Euro en 99 Eurocenten

 

*****************************************************************************************************************************************************

Wanneer u niet uit onze a la carte gerechten kunt of wilt kiezen hebben we een aantal menu mogelijkheden voor u samengesteld. Wanneer u besluit om een menu te nemen, geeft Oma daar een spoom bij, die natuurlijk niet meetelt bij het aantal gangen en ook niet berekend wordt.

********

Oma is een beetje in de war

Oma is al op gevorderde leeftijd en vergeet soms wat ze vanmorgen heeft ingekocht. Vraag het de bediening wat ze vers heeft ingekocht en dan kunt u uw keuze maken. U hoeft zich geen zorgen te maken over het eten, want Oma mag vergeetachtig zijn, maar zij is een ware keukenprinses en zal u verrassen. Wel graag even aangeven of u vlees, vis of een combinatie wenst.

Drie gangen: tweeëndertig Euro’s 50 Eurocenten

Vier gangen: zevenendertig Euro’s

Vijf gangen: tweeënveertig Euro’s en 50 Eurocenten

Het vijf gangen menu kan, gezien de lengte van het menu, op woensdag tot en met zaterdag tot 21:30 en zondag tot 20:30 worden besteld.

********

Voor mensen die niet kunnen kiezen

Door dit menu te bestellen krijgt u een proeverij van onze kaart. Oma zorgt ervoor dat u de maaltijd kunt opkrijgen en zal de gerechten in het klein maken. U kunt er ook voor kiezen om de onderdelen van het menu apart te bestellen.

Voorgerecht: Hapske van de lepel en soepduo (los:tien Euro’s en 89 eurocenten)

Hoofdgerecht: Palet vis of vlees (los: eenentwintig Euro’s en 49 Eurocenten)

Toespijs: Grand dessert (los: negen Euro’s en 99 Eurocenten)

Als menu is de prijs veertig Euro’s en 99 Eurocenten.

********

Kindermenu

Voorgerecht

Tomatensoep of Fruitcocktail
Vier Euro en 49 Eurocenten

Hoofdgerecht

Frites met Kipnuggets, Frikandel of Kroket
met appelmoes en mayonaise
Zes Euro en 99 Eurocenten

Nagerecht

Verrassings Kinderijsje
Vier Euro en 49 Eurocenten

Totale menuprijs: Veertien Euro en 49 Eurocenten

********

Wat de pot schaft

Dit menu wordt regelmatig aangepast en is geïnspireerd op de producten die in de verschillende seizoenen te verkrijgen zijn. Zo zullen we hier bij voorbeeld asperges, wild, aardbeien in de gerechten verwerken wanneer zij op hun lekkerst zijn.

De bediening zal u graag vertellen wat Oma voor u kan koken.

Drie gangen menu: negenentwintig Euro’s en 99 Eurocenten

Drie gangen menu met een bij het hoofdgerecht passende fles wijn: tweeënveertig Euro’s en 50 Eurocenten

********

U vraagt en wij koken

Wanneer u nu eens graag een speciaal menu wilt eten, kunt u dit aan Oma bij de reservering doorgeven. Zij zal dan de ingrediënten inkopen en het gewenste menu voor u koken, mits dit in lijn is met onze formule. Op basis van de door u gewenste gerechten zal er met u bij reservering een menuprijs worden afgesproken.