078-6140500

Menukaart

Lunchkaart

 

Wij serveren de lunch van 11.30-17.00 uur. 

Bij onze broodgerechten kunt u kiezen tussen versgebakken wit of bruin brood. 

 

Verse boterhammen

De Hollandse Koe
Carpaccio van weiderund 
met old Amsterdam en pijnboompitten
geserveerd met truffelmayonaise
Zeven Euro en 99 Eurocenten 

Lekker visje
Huisgerookte zalm met sjalotjes
geserveerd met kappertjesmayonaise
Zeven Euro en 99 Eurocenten 

Gewoon lekker

Twee Van Dobben kroketten geserveerd met mosterd
Zeven Euro en 99 Eurocenten 

Zowel warm als koudVegetarisch
Lauwwarme brie met honing en walnoten
Negen euro en 99 Eurocenten 

Twaalf uurtjeVegetarisch
Klein soepje, Van Dobben kroket, gerookte zalm
en brie met honing en walnoten
Twaalf  Euro en 99 Eurocenten 

En natuurlijk
Hebben wij ook gewoon verse boterhammen ruim belegd 
met jonge kaas, oude kaas, boerenham of zoet beleg
Zes Euro en 99 Eurocenten 

  

Vegetarisch= vegetarisch of ook vegetarisch verkrijgbaar 

  

Soepgerechten

Lekker warmVegetarisch
Groentebouillon met seizoensg
roenten
geserveerd zwarte truffel
Zes Euro en 99 Eurocenten 

Voor de liefhebberVegetarisch
Mosterdsoep met huisgerookte zalm
Zes Euro en 99 Eurocenten 

Soep vol verrassingenVegetarisch
Soep die de Chef verzint
Acht Euro en 99 Eurocenten 

  

Vegetarisch= vegetarisch of ook vegetarisch verkrijgbaar 

 

Warme lunch 

(deze gerechten worden geserveerd met frietjes en salade) 

 Omgedraaide taart
huisgemaakt aardappel-wortel-knolselderij taartje 
met roomkaas geserveerd met rode wijn rozijnensaus
Zeventien Euro en 99 Eurocenten 

Dronken kip
In de witte wijn gestoofde kippenbout
geserveerd met rode wijnsaus
Achttien Euro en 50 Eurocenten 

Oer-Hollandse rund
Hollandse biefstuk geserveerd
met gebakken champignons en witbrood
Achttien Euro en 50 Eurocenten 

De ”Knollen burger”
Laat u verrassen met een steeds wisselende burger
Zeventien Euro 00 Eurocenten 

Clubsandwich
Met gegrilde kipfilet, uitgebakken spek, tomaat, sla en ei
geserveerd met knoflooksaus
Dertien Euro 50 Eurocenten 

Omdat het kan
Saté van kippendijen
geserveerd met atjar en kroepoek
Zeventien Euro en 99 Eurocenten 

Vette vis
Kibbeling geserveerd met ravigotesaus
Zeventien Euro en 99 Eurocenten 

Mooi huwelijk
Kabeljauwfilet ontwikkeld met spek
geserveerd met mosterdsaus
Achttien Euro en 50 Eurocenten 

Hollandse pot
Zalmfilet geserveerd met Hollandse botersaus
Tweeëntwintig Euro en 49 Eurocenten 

Uitsmijter/omelet

Klassieke uitsmijter
Uitsmijter met ham, kaas of spek
met wit of bruin brood
Negen Euro en 75 Eurocenten 

Luxe uitsmijter
Uitsmijter met carpaccio van weiderund
geserveerd oude kaas en pijnboompitten
met wit of bruin brood
Elf Euro en 75 Eurocenten 

Op de boederij
Boerenomelet (groeten en uitgebakken spek)
met wit of bruin brood
Tien Euro en 75 Eurocenten 

Luxe omlet
Omelet (huisgerookte zalm)
met wit of bruin brood
Elf Euro en 75 Eurocenten 

 

(Klein) Kindermenu 

Tomatensoep of fruitcocktail
Vijf Euro en 99 Eurocenten 

Frites met kipnuggets, frikandel of kroket
met appelmoes en mayonaise
 
Acht Euro en 49 Eurocenten 

Verrassing kinderijsje 
Vijf Euro en 99 Eurocenten 

 Totale prijs voor het kindermenu bedraagt Zeventien Euro 

  

Voor de koffie/theeliefhebbers  

(Toespijzen)

 Oud Hollands recept
Huisgemaakte appeltaart met slagroom
Drie Euro en 50 Eurocenten 

 Gewoon lekker
Huisgemaakt chocolade-notentaartje
Vier Euro en 50 Eurocenten 

Snoepkonten koffie/thee
Koffie/thee met twee kleine likeurtjes,
slagroom en “iets te snoepen”
Negen Euro en 99 Eurocenten 

K&C  koffie/thee
Koffie/thee met drie kleine likeurtjes
Acht Euro en 49 Eurocenten 

Oma’s lekkernijen
Al jaren lang niet meer van onze kaart af geweest,
Wegens groot succes. Een Grand (Ma’s) dessert!
Met diverse lekkernijen en likeurtjes uit Grootmoeders tijd!
Volgens onafhankelijke horecagids IENS: “ HET LEKKERSTE NAGERECHT OOIT! ” 

Elf Euro en 49 Eurocenten 

 

U kunt uiteraard ook gebruikmaken van onze a la carte kaart.

 

 

 

************************************************************************************

 

 

Vegetarisch = vegetarisch of ook vegetarisch verkrijgbaar

 

Voorgerechten

 

Hollands glorie
Carpaccio van weiderund met tartaar van koolrabi
geserveerd met baconnaise
Elf Euro en 99 Eurocenten

Aparte flap
Een flap gevuld met gamba’s en tomaten salade
geserveerd met gerookte knoflookmayonaise
Elf Euro en 99 Eurocenten

Verleden/heden
Terrine van pekelvlees
geserveerd met een dressing van abrikozen en maanzaad
Elf Euro en 99 Eurocenten

Pittige Koekoek
Mechelse Koekoek in een pittig jasje met huisgemaakte
aardappelsalade geserveerd met een dressing van Amsterdamse uitjes
Elf euro en 99 Eurocenten

Tranen met TuitenVegetarisch
Een ui gevuld met een mousse van broccoli
geserveerd een dressing van Delfsblauwe kaas
Elf Euro en 99 Eurocenten

Hapske van de lepel
Voor gasten die niet kunnen kiezen,
een proeverij van al onze voorgerechten
Dertien euro en 49 eurocenten  

 

Soep gerechten

 

Een punthoofdVegetarisch
Punt-paprikasoep met chips van old Amsterdam
geserveerd met groene kruidenolie
Acht Euro en 99 Eurocenten

Ter land/Ter Zee
Bloemkoolsoep met huisgerookte zalm
Acht Euro en 99 Eurocenten

Soep vol verrassingenVegetarisch
Soep die de Chef verzint
Acht euro en 49 eurocenten  

SoeptrioVegetarisch
Voor gasten die niet kunnen kiezen,
een proeverij van al onze soepen
Negen euro en 99 eurocenten  

 

Vegetarisch gerecht

 

Omgedraaide taartVegetarisch
Huisgemaakt aardappel-wortel-knolselderij taartje
met roomkaas geserveerd met rode wijn rozijnensaus
Tweeëntwintig Euro en 49 Eurocenten

 

Vleesch gerechten

Klassieker
In de witte wijn gestoofde kippenbout
geserveerd met rode wijnsaus
Tweeëntwintig Euro en 49 Eurocenten

Porky Pig
Varkenshaas op een bedje van kerrie spitskool
geserveerd met een saus van pleegzustersbloedwijn
Tweeëntwintig Euro en 49 Eurocenten

Het gras is altijd groen
Speenvarkenfilet met een blote billen in het gras
geserveerd met rode portsaus
Tweeëntwintig Euro 49 Eurocenten

Gouwe Oude
Gebakken Hollandse biefstuk
geserveerd met saus van rozemarijn
Tweeëntwintig Euro 49 Eurocenten

Palet “Arij Scheffer”
Voor gasten die niet kunnen kiezen,
een proeverij van al onze vleesch gerechten
Vierentwintig euro en 49 eurocenten  

 

Visch gerechten

Noch vis noch vlees
Kabeljauwfilet omwikkeld met spek
geserveerd met knolselderijpuree en mosterdsaus
Tweeëntwintig Euro en 49 Eurocenten

De charmante lelijke vis
Zeewolffilet met venkelpuree
geserveerd met champagnesaus
Tweeëntwintig Euro en 49 Eurocenten

Om te huilen
Zalmfilet met een puree van zoete aardappel
geserveerd met witte wijn sjalottensaus
Tweeëntwintig Euro en 49 Eurocenten

Palet “Cornelis de Wit”
Voor gasten die niet kunnen kiezen,
een proeverij van al onze visch gerechten
Vierentwintig euro en 49 eurocenten   

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met groenten, appelcompote- en aardappelgarnituur

 

(Klein) Kindermenu

Voorgerecht

Tomatensoep of Fruitcocktail
Vijf euro en 99 eurocenten

Hoofdgerecht

Frites met Kipnuggets, Frikandel of Kroket
met appelmoes en mayonaise
Acht euro en 49 eurocenten

Nagerecht

Verrassings Kinderijsje
Vijf euro en 99 eurocenten

Totale menuprijs: zeventien euro

Toe spijzen

Rood wit blauw
Bavaroise met vanille op een bedje van rood fruit
geserveerd met een saus van blue Curaçao en slagroom
Negen Euro en 99 Eurocenten

Verslavend
Chocolade/notentaart met een saus van witte chocolade
geserveerd met sinaasappelijs en slagroom
Negen Euro en 99 Eurocenten

uit eigen stokerij
Vanille-ijs met huisgemaakte koffielikeur
geserveerd met een saus van hopjes en slagroom
Negen Euro en 99 Eurocenten

Hartig dessert
Kaasbordje met diverse soorten kaas
Negen Euro en 99 Eurocenten

Snoepkonten koffie
Koffie/thee met twee kleine likeurtjes,
slagroom en “iets te snoepen”
Negen euro en 99 eurocenten 

K&C koffie
Koffie/thee met drie kleine likeurtjes
Acht euro en 49 eurocenten

Oma’s lekkernijen!!!!
Al jaren lang niet meer van onze kaart af geweest, wegens groot succes. Een Grand (Ma’s) dessert! Met diverse lekkernijen en likeurtjes uit Grootmoeders tijd!
Volgens onafhankelijke horecagids IENS: “ HET LEKKERSTE NAGERECHT OOIT! ”
Elf euro en 49 eurocenten

 

*****************************************************************************************************************************************************

Wanneer u niet uit onze a la carte gerechten kunt of wilt kiezen hebben we een aantal menu mogelijkheden voor u samengesteld. Wanneer u besluit om een menu te nemen, geeft Oma daar een spoom bij, die natuurlijk niet meetelt bij het aantal gangen en ook niet berekend wordt.

********

Oma is een beetje in de war

Laat oma haar gang maar gaan. Door haar leeftijd is ze “de kluts een beetje kwijt” en weet ze niet meer wat ze heeft ingekocht vanmorgen. Ze kookt echter de sterren van de hemel, onze ouwe krasse, om u aangenaam te verrassen!

Wilt u vlees-, vis- of een gecombineerd menu? Roept oma vanuit de keuken….

3-gangen: vierendertig euro 99 eurocenten
4-gangen: negenendertig euro en 55 eurocenten
5-gangen*: vijfenvijftig euro (inclusief een glaasje prosecco)

Het vijf gangen menu kan, gezien de lengte van het menu, op woensdag tot en met zaterdag tot 21:30 en zondag tot 20:30 worden besteld.

Als extraatje krijgt u bij dit menu een spoom van het huis (deze wordt niet meegeteld in het aantal gangen).

********

Voor mensen die niet kunnen kiezen

Dit menu is een proeverij van onze gerehten voor gasten die niet kunnen kiezen. Oma helpt hierbij een handje door alle gerechten in het klein te presenteren.

Voorgerecht: Hapske van de lepel (los: dertien euro en 49 eurocenten)

Soeptrio (los: negen euro en 99 eurocenten)

Hoofdgerecht: Palet vis of vlees (los: vierentwintig euro en 49 eurocenten)

Toespijs: Grand dessert (los: twaalf euro)

Menu prijs 3-gangen: drieënveertig euro en 99 eurocenten.
menu prijs 4-gangen: zevenenveertig euro en 99 eurocenten.

Uiteraard kunt u deze gerechten ook apart bestellen.

Als extraatje krijgt u bij dit menu een spoom van het huis (deze wordt niet meegeteld in het aantal gangen).

********

 

Knollen en Citroenen menu

Een maandelijks wisselend menu dat geïnspireerd is op het seizoen (bijvoorbeeld: Asperges, wild enz.)
Bent u ook zo nieuwsgierig wat de pot deze maand bij de chef schaft? Vraag het aan één van leden van de bediening.

3-gangen: eenendertig euro en 49 Eurocenten
4-gangen: vierendertig euro en 49 Eurocenten

Als extraatje krijgt u bij dit menu een spoom van het huis (deze wordt niet meegeteld in het aantal gangen).

********

Wat de pot schaft menu

Wij zijn vanmorgen vroeg op pad gegaan om de mooiste producten in te kopen voor de gerechten die op de kaart staan en  toen kwamen we ook andere mooie producten tegen die we niet konden laten liggen. Laat u zich ook verrassen met producten van het moment, net als wij.  U kunt uiteraard u voorkeur van visch of vleesch doorgeven.

3-gangen: achtentwintig euro en 49 eurocenten

4-gangen: tweeëndertig euro en 49 eurocenten

Als extraatje krijgt u bij dit menu een spoom van het huis (deze wordt niet meegeteld in het aantal gangen).

********

U vraagt en wij koken

Wanneer u nu eens graag een speciaal menu wilt eten, kunt u dit aan Oma bij de reservering doorgeven. Zij zal dan de ingrediënten inkopen en het gewenste menu voor u koken, mits dit in lijn is met onze formule. Op basis van de door u gewenste gerechten zal er met u bij reservering een menuprijs worden afgesproken.